ForsideLandbrugets økonomiLandbrugsstøtte130 millioner til fødevareerhvervet

130 millioner til fødevareerhvervet

Skatteydernes penge finder hele tiden vej til landbruget, for eksempel Arla, Seges og Dlg. 130 mio. deles med rund hånd til mere eller mindre fantastoide forsøgsprojekter, mange til kødproduktion.

-

Mere greenwashing af fødevarer støttes af skatteyderne.

En af de mange kilder til kapital til landbruget kaldes GUDP. 130 mio. er netop uddelt til “grønne” fødevarer. Herunder øl uden alkohol og bioraffinering, hvad grønt der så end er ved det? Fødevarewatch skriver blandt andet:

Det er spændende med alle de nye og innovative projekter under GUDP, der kan være med til at sikre, at vi får flere fødevareprodukter, som er bæredygtige alternativer til nuværende produkter,” udtaler miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i meddelelsen. Blandt projekterne findes et projekt, hvor en række mikrobryggerier er gået sammen med Dagrofa om at udvikle nye alkoholfri øl. Der findes desuden et projekt, der undersøger, hvordan grøn bioraffinering kan gøre den økologiske ægproduktion hos Dueholm mere bæredygtig.

Der uddeles endvidete store beløb til såkaldt bioraffinering af græs. Meningen er, at man skal fodre svin og fjerkræ med græsprotein i stedet for soja. Seges henter 13 mio. til “Kvalitetskød fra miljørigtige krydsningskalve” og det ydes 12 mio. til “Beslutningsstøtte om forebyggelse og bekæmpelse  af kartoffelskimmel og bladplet i kartofler”.

Vi kan desværre ikke forklare hvad “beslutningsstøtte” er for en fætter. Men det ved de nok på Århus Universitet, som futter pengene af.

https://fodevarewatch.dk/Fodevarer/article11089984.ecer

Pressemeddelelse fra Miljøstyrelsen

Liste over projekter: _GUDP_liste2_2018