ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetDN bliver aktivistisk: Meld landmænd for overtrædelser af naturbeskyttelsesloven

DN bliver aktivistisk: Meld landmænd for overtrædelser af naturbeskyttelsesloven

-

Nu koster det hektarstøtte at ødelægge kulturarv

15. marts 2009

Fra 16. marts kan landmænd trækkes i hektarstøtten, hvis de pløjer for tæt på vore fælles fortidsminder.

Det sker for at sikre vejspor, gravhøje og jættestuer bedre for eftertiden. Derfor opfordrer Danmarks Naturfredningsforening til, at kameraet kommer med på tur i naturen, så overtrædelser kan dokumenteres og derved stoppes. Viser det sig, at gravhøje eller andre fortidsminder i det åbne landbrugsland pløjes eller dyrkes tættere end de to meter, som museumsloven tilsiger, så kan man roligt tage et billede og sende det til nærmeste museum, der har tilsynspligten med vore fortidsminder, siger Jan Pedersen, der arbejder med natur og fortidsminder i

Danmarks Naturfredningsforening

Kilde/link

Læs mere hos Danmarks Naturfredningsforening