ForsideAntibiotika og resistensDødelig ehec bakterier er nu sporet til en skraldespand, hvor der lå...

Dødelig ehec bakterier er nu sporet til en skraldespand, hvor der lå nogle bønnespirer

-

De tyske myndigheder mener nu, at de har fundet kilden til den dødelig colibakterie, som har inficeret flere tusind og slået over en snes ihjel i især Tyskland.

Man har fundet en pakke med bønnespirer med de farlige bakterier. Pakken blev hentet op af en skraldespand af en mand, hvis kone og datter har været syge. Manden har ikke været syg, og har ikke spist af spirerne. Det havde de andre. Det skriver Spiegel Online

De tyske myndigheder har lukket den gård, som har frembragt spirerne, hvor der også har været sygdomstilfælde blandt de ansatte.

Der er ikke tegn på, at man vil se på bakteriens resistens over for visse antibiotika. En læge, Karsten Kuhls fra Flensborg mener, at landbrugets husdyrproduktion, hvor der som bekendt anvendes store mængder af antibiotika, er den skyldige. Han udtaler til Flensborg Avis: "EHEC bakterier er alle steder, og den nye bakterie har måske været her igennem længere tid, og først nu efter længere tids tørke er den blevet spredt med vinden fra markerne."

Det betyder, at resistente bakterier udgør en langt større trussel end tidligere antaget. Danske myndigheder har anført, at risikoen for spredning fra stalde er meget ringe.