Fødevarestyrelsen styres af uforsigtighedsprincippet

Fødevarestyrelsens dyrlæge på området, Justin Ajufo, siger til 24timer, at man skam rutinetjekker for salmonella og campylobacter og i den forbindelse nogle gange finder resistente salmonellabakterier, men erkender samtidig, at man ikke har nogen rutinekontrol for de øvrige resistente bakterier:

24 timer: Hvorfor rutinetjekker I ikke, eksperter er jo enige om, at de er farlige for mennesker og samfundet?

»Vi har hidtil ikke haft fokus på det, og vores sikkerhed for, at de er farlige, er ikke stor nok.«

24 timer: Men hvorfor tillader I overhovedet det resistens-inficerede kød at være på det danske marked?

»Vi afviser ikke kød alene på grund af indhold af antibiotikaresistente bakterier.« 

 


Kommentar: Og grunden dertil er den enkle, at der er masser af resistente bakterier i dansk kød, hvorfor man ikke i følge EU reglerne kan afvise importeret kød med bakterier. For at få tiden til at gå uden at skride ind over for disse farlige sygdomsforvoldende og somme tider dødelige bakterier har man igangsat en større undersøgelse af ca. 3000 stikprover.

Der er den 2 marts 2012 begæret aktindsigt i denne undersøgelse

Kilde/link

Politiken