ForsideAntibiotika og resistensRobert Skov nævnede antibiotika som årsag til resistens i en bisætning.

Robert Skov nævnede antibiotika som årsag til resistens i en bisætning.

-

Offentligt ansat overlæge taler ved landbrugets lukkede mødeIndspilning i fuld skærm 10-10-2014 130710. Se indbydelsen her:

Robert Leo Skov, Seruminstituttet
Robert Leo Skov, Seruminstituttet

 

 

 

 

 

Robert Skov på Gefions lukkede møde den 9. oktober 2014. Del 1

Robert Skov på Gefions lukkede møde den 9. oktober 2014. Del 2

Robert Skov præsenterede to sygeplejersker fra Region Sjælland, som var borgernes kontakt, hvis de blev syge af MRSARobert Skov talte ikke om, at det vil være nødvendigt at skære antibiotikaforbruget ned for at komme resistensen til livs, og protesterede ikke da Poul Bækbo med en henvisning til Norge påstod, at antibiotikaforbruget ikke havde betydning for resistensudviklingen. Robert Skov talte dog direkte henvendt til forsamlingen om en “udfordring” og henviste til, at antibiotikaforbruget giver resistens.

Robert Skov slog fast, at gravide skal tage det roligt og blot blive “renset” for MRSA fire uger før fødslen, når man går på barselsorlov. Men i praksis bliver der jo født børn med MRSA, som de får fra deres mor. Disse børn kan man ikke behandle, men i følge Robert Skov “vokser” børnene fra MRSA-bakterierne ved to-års alderen, og sker dette ikke, så går man i gang med behandling. Børnene lever sådan set “godt” med bakterierne.

Robert Skov fortalte ikke, hvor mange disse spædbærn smitter i deres familier og i vuggestuen. Der er ikke krav om, at forældre skal informere vuggestuen om, at deres spædbørn er MRSA positive, så personalet har ikke mulighed for at skærme de andre børn for eventuel luftbåren smitte for eksempel.

Endelig omtalte Robert Skov ikke, at MRSA smitter ved samleje og oralsex. Denne smitteform anses ikke for “væsentlig”.

Hør Robert Skovs bemærkning her om “prædiken” om at nedsætte antibiotika forbruget