ForsideLandbrugets falske pibeLandbrugets løgnehistorierDanish Crown spiller ruslandskortet, - og udbetaler 1,2 mia til ejerne

Danish Crown spiller ruslandskortet, – og udbetaler 1,2 mia til ejerne

-

Restbetalingen til andelsselskabets ejere bliver på i alt 1,218 mia. kr., hvilket er mindre end sidste års samlede restbetaling på 1,229 mia. kr. Fordelingen af restbetalingen hedder 90 øre/kg til slagtesvin, 80 øre/kg til søer og 140 øre/kg til kalve og kreaturer, skriver Danish Crown i en meddelelse. Restbetalingen er den samme per kg som sidste år med undtagelse af tilbgebetalingen for kalve og kreaturer, som sidste år var 150 øre/kg.

“Året har budt på meget store udfordringer i forbindelse med situationen i Rusland, og det påvirker især vores ejere. Som slagtesvineproducent gik man ind i det her år med forventninger om en fornuftig indtjening. Men situationen i Rusland har betydet et voldsomt fald i noteringen hen over året, og det påvirker i ekstrem grad økonomien ude på landet,” udtaler formand for Danish Crowns bestyrelse Erik Bredholt og fortsætter:

“Til trods for de store udfordringer, som Ruslands lukning for først svinekød og senere stort set alle europæiske fødevarer har givet Danish Crown, har vi evnet at fastholde indtjeningen i koncernen. Samtidig er det lykkedes at holde omkostningerne under kontrol, så derfor synes jeg, vi bør være tilfredse med resultatet.”

via Danish Crown udbetaler 1,2 mia til ejerne.