ForsideKødets prisLomborg og Gjerris er enige: siger nej tak til kød - Ny...

Lomborg og Gjerris er enige: siger nej tak til kød – Ny bog for vegetarspirer

-

go green bog
Køb bogen ved at klikke på den

En ny bog taler for, at man skal have flere kødløse dage om ugen og på den måde skære kødforbruget dramatisk ned. Bibi Stella Kirkegaard  har skrevet bogen “Go Green” som JP omtaler. Vores konkurrerende medium skriver bl.a:

”Måske er det fordi, Danmark i så mange år har været et landbrugsland, hvor flæskesteg og bøf med løg nærmest er blevet en del af vores kultur. En kultur, jeg som landbobarn selv er vokset op i,” siger hun. Hendes forældre håber stadig – efter 15 år – at der er tale om en overgang.

Ikke desto mindre ser det ud til, at der er en holdningsændring på vej. Efter en periode, hvor stenalderkost med masser af kød og proteinrige diæter har været dominerende, kommer en anden trend, som har rod i sundhed og bæredygtighed.

Bibi Stella Kirkegaard har i en ny bog, Go Green, interviewet ni kendte danskere, der alle har skåret ned på deres kød forbrug eller helt er gået fra at spise kød. Og i forbindelse med lanceringen af bogen har forlaget, fået lavet en forbrugerundersøgelse, som viser, at 26 pct. af danskerne faktisk overvejer at skære ned på deres kødforbrug. Hos de 18-25-årige er det hele 36 pct. som har tænkt på det.

”Det lover jo godt for en grønnere fremtid,” siger Bibi Stella Kirkegaard og påpeger, at danskerne også har noget at indhente. Kun 3,9 pct. af danskerne er vegetarer, mens det gælder 13 pct. af amerikanerne og 10 pct. af svenskerne.

via Kendte danskere siger nej tak til kød – Familie & Sundhed – Livsstil.