ForsideAntibiotika og resistensDR: MRSA kan bortsaneres. Norge er MRSA-frit område

DR: MRSA kan bortsaneres. Norge er MRSA-frit område

-

Dampen fra ventilationshætterne kan indeholde farlige MRSA bakterier, som spredes med luften.
Dampen fra ventilationshætterne kan indeholde farlige MRSA bakterier, som spredes med luften.

Både branchen og fødevareminister Dan Jørgensen har gentagne gange afvist at fjerne MRSA fra danske svinestalde ved at sanere bedrifterne. Denne metode, hvor alle syge grise slagtes og stalden rengøres grundigt, anvendes ellers i forbindelse med udbrud af sygdomme, der rammer grisenes trivsel. Når det drejer sig om MRSA, vælger både myndighederne og svinefolket at bevare MRSA i staldene og acceptere at de ansatte og deres familier smittes/inficeres og sender MRSA ud i samfundet.

Poul Bækbo fra Landbrug og Fødevarer har på et møde i Gefion  udtalt, at den norske metode ikke kan bruges, fordi bedrifterne reinficeres. Dette har nu vist sig at være usandt.

DR-nyheder skriver bl.a:

Samtlige inficerede dyr bliver slået ned, stalden rengjort og desinficeret, og der kommer nye og garanteret smittefri grise i stalden.Det har Norge gjort i samtlige stalde, siden det første tilfælde af MRSA blev opdaget i 2013. 26 besætninger er det blevet til.Kun en positiv prøve Samtidig er der taget test på kryds og tværs, blandt andet af knap 1000 besætninger med mere end 10 søer. Kun en enkelt af de prøver var positiv, og også her er MRSA i dag fjernet.

Til sammenligning viste en stikprøve udført for Fødevareministeriet sidste år, at to tredjedele af de danske svinefarme døjer med den resistente bakterie.

via Norge udrydder svine-MRSA som første land i verden | Nyheder | DR.