ForsideKødets prisTo alternative behandlere skriver om vegansk omstilling i Politiken

To alternative behandlere skriver om vegansk omstilling i Politiken

-

Her på sitet giver vi ikke meget for yoga, kraniosakarlterapi eller mærkelige selvbestaltede “uddannelser” til diverse ekspertiser inden for kostvejledning, hypnose eller psykoterapi. Dertil ha vi set alt for meget egotrip, økonomisk udnyttelse og fup og fidus især inden for TM bevægelsen, der nu – gudsketakoglov, – er gået konkurs herhjemme.

Men når to af disse såkaldte “alternative behandlere” leverer en både relevant, velskrevet (og en lille smule udflippet)  kronik om den nødvendige veganske omstilling, så klapper vi i vores små hænder, selv om det strider imod enhver fornuftig fordom om, hvad disse verdensfjerne behandlere af dit og  dat ellers står for.

 

Med tilladelse fra kraniosakralterapeut m.v.  Lars Henrik Lundsgaard bringer vi her et link til hele kronikken, der slutter med nedenstående vise ord og et par lækre opskrifter, som vi supplerer med med lidt fra vores fotoarkiv af lækkerier fra den veganske madscene.

Og så skal der herfra lyde et trefoldigt hurra for, at
Lars Henrik Lundsgaard og hans kollega udi det esoteriske, “livsstilsterapeut” Camilla Fantoni kæmper for en rigtig god sag.


De to skriver i Politikens kronik den 1. november 2015

Og vi skulle hilse og sige, at økologisk vegansk mad ud over at være supersund, er en kulinarisk fest. Hvis man benytter det ekstra økonomiske råderum, som fravalg af kød, fisk og mælkeprodukter giver, kan man for alvor lade fantasien blomstre.

Efterhånden kan man skaffe alt fra grillpølser til kage, ost, is, creme fraiche og mayonnaise i lækre veganske udgaver, så hvis nogen skulle tro, at man for eksempel må undvære umami eller ’kødsmag’, har de ikke oplevet, når især svampe, kikærter, græskar, krydderier og rodfrugter bliver brugt optimalt.

Læs den fine kronik her:

Tiden er inde til at blive veganer