ForsideMRSAMRSA-smittekilderFørste offentliggørelse af MRSA-positiv svinefarm

Første offentliggørelse af MRSA-positiv svinefarm

-

2-MRSA farm 1
Lars Kreutzfeldt har denne gård på Tuskærvej ved Saxild, som i 2011 blev testet positiv for MRSA

Sickpigs.dk kan som første medie i Danmark offentliggøre den første MRSA-ramte svinebedrift efter Højesterets kendelse om, at landbrugets skueproces imod ministeriet ikke får opsættende virkning for aktindsigten.

kreutzfelt_kort
Beboere i landsbyen Saxild er ved vind fra nord-øst udsat for smitterisiko med MRSA fra Lars Kreutzfelts bedrift kun 200 meter fra byen. MRSA smitter med vinden i følge Jens Gammelgaard, svineavler og landboformand på Odderkanten. Det udtalte han i TV2syd den 28. januar 2016.

Det drejer sig om en stor bedrift ved Saxild beliggende kun 200 meter fra bymæssig bebyggelse, hvor beboerne kan smittes med vindbårne MRSA-baciller fra bedriften. Desuden har Kreutzfeldt fået advarsler i anledning af, at hans antibiotikaforbrug var meget højt. Gården har i øvrigt tjent som besøgsgård for offentligheden, herunder skoleklasser, dagplejebørn og børnehaver.

MRSA smitter desuden ved håndtryk, nys, kys og anden almindelig omgang.

kreutzfelt
Udskrift fra CHR registret for Lars Kreutzfeldt Rasmussens svinebedrift ved Saxild. Bedriften blev testet positiv for MRSA i 2011. Odder Dyreklinik har skrevet antibiotika ud til bedriften.

Bedriftens MRSAstatus fremgår af denne besked fra Fødevarestyrelsen, der oplyser CHR-nummeret 93105.Fødevarestyrelsen 2

1-MRSA farm 3
MRSA-gården på Tuskærvej ligger inden for synsvidde for beboerne i Saxild. Vindbårne bakterier kan teoretisk sprede smitten fra Lars Kreutzfeld i landbsbyens beboere.