ForsideLandbrugets falske pibeLandbrugets løgnehistorierJakob Ellemann svarer stadig ikke på, hvordan svineeksporten gavner velfærden

Jakob Ellemann svarer stadig ikke på, hvordan svineeksporten gavner velfærden

Ministerens svar er "rigtig meget" vand ud ad ørerne

-

Vi har været tålmodige med den nye miljø og fødevareminister. Men da han påstod, at en eksport af svinekød “til 11 milliarder” betyder “rigtig meget” for velfærd og arbejdspladser, bad vi i en høflig tone om en specifikation af dette. Hvor mange arbejdspladser snakker vi om? Hvor meget velfærd?

Først fik vi et skoleeksempel på at snakke udenom. Så fik vi et ikke-svar, der dog bekræfter vores værste anelser, nemlig, at de 11 milliarder er salgsprisen incl. alle udgifter til transport, nedkøling, slagtning, fodring, personale, bygninger og maskiner, strøm osv. osv. Disse udgifter er ikke trukket fra de 11 milliarder, så hvor meget der er til overs som skattepligtigt overskud står hen i det uvisse. Ligesom skattebetalingen naturligvis.

Men det betyder altså “rigtig meget” gentager en akademisk medarbejder i det andet ikke mindre vildledende svar.

Det ser ud til, at det ikke er muligt at sætte tal på de “11 milliarders” bidrag til velfærden. Måske er det så lille, at det ret beset ikke kommer offentligheden ved.

Og så siger ministeren bare, at eksporten betyder “rigtig meget”

Det gi’r vi ikke ret meget for.

Knud Haugmark – svineeksport