Efter fire års kamp: MRSA inficerede svinebesætninger bliver offentliggjort

Det skulle tage fire års kamp i det danske retssystem, før det lykkedes Kjeld Hansen og Niels Mulvad at få adgang til de af Landbrug og Fødevarer samt regeringen hemmeligholdte ugetoplysninger, som er befolkningens eneste muliughed for at undgå smitte, nemlig ved at undgå kontakt med de inficerede bedrifter og deres ansatte og disses familier.

Landbrugets mulighed for at undgå udstødelse, en helt logisk konsekvens af, at man tillader sig at sprede farlige resistente bakterier, vil fremover være, at sikre, at deres grise og ansatte og de selv ikke har MRSA. Detr vil kræve en drastisk reduktion af antibiotikaforbruget og muligvis dermed også af svineproduktionen.

DR skriver på sin hjemmeside bl.a:

Det er ikke okay, at Landbrug og Fødevarer har forhindret to danske journalister i at få adgang til og offentliggøre navnene på de svinefarme, der har været og er smittet med den smitsomme bakterie MRSA.

Det har Højesteret netop besluttet, og det glæder ikke overraskende den ene af journalisterne, Kjeld Hansen.

via Journalister vinder i Højesteret: Nu offentliggør vi MRSA-smittede svinefarme | Nyheder | DR.