Troels Troelsen fra CBS fyret.

Troels Troelsen, der leverede bestilt arbejde til Bæredygtigt Landbrug i en sådan grad, at CBS bremsede udgivelsen af hans arbejde, er nu afskediget fra CBS.  Troelsen trodsede praksis for god forskningspraksis i forsøget på at opfylde Bæredygtigt Landbrugs ønsker om at få bekræftet, at danske landmænd er og var forfordelt i forhold til andre europæiske landmænd. I forbindelse med hans sammenlignende studie aflagde han et fem ugers besøg med sin familie i New Zeeland med alt betalt, men det har ikke været muligt at få oplyst grunden til dette besøg, da dette land ikke indgik i Troelsens makværk. Forskerforum.dk skriver bl.a. om sagen:

Og lektorens letfærdige omgang med almindelige regler for god forskningspraksis bliver nu en alvorlig påmindelse til andre forskere, for den fik et personligt efterspil. CBS-ledelsen synes forsyndelsen er så grov, at man har sendt Troels Troelsen ud af bagdøren. I al stilhed har man fremskyndet Troelsens pension, som angiveligt var planlagt til at ske til sommer. Det fremgår af CBS-ledelsen oplysning til FORSKERforum:

”Troels Troelsen har som følge af afgørelsen 28. marts fra Forskningspraksis-udvalget ved CBS og efter samtale med sin institutleder valgt at opsige sin stilling som lektor. Ansættelsen er ophørt d. 15. april 2017”.

Troels Troelsen udtalte allerede i 2015 til Bæredygtigt Landbrug

”Hvis man lukker øjnene og gør ingenting, så vil de gå konkurs i løbet af et år eller kortere. Det her er så stort, at nogen må gå ind og løse det. Og det er ikke landmændenes skyld. De er konstant pålagt forringede rammevilkår, som dansk landbrug i EU-sammenhæng ensidigt er blevet pålagt af politikerne”.

Kilde: CBS: Kontroversiel landbrugsforsker sendt på pension | FORSKERforum