Rune D. klarer ærterne

I et skarphjernet indlæg på Altinget klarer vegetarbossen, Rune dragsdahl både begreberne og sætter kødbærmen på plads. Har skriver bl. a:

I den nyeste del af menneskehedens historie har kødforbruget de fleste steder i verden været ganske moderat, indtil det forandrede sig i den vestlige verden efter Anden Verdenskrig. Disse forandringer fandt også sted i Danmark, hvor forbruget steg ganske voldsomt.

I dag er kødforbruget i Danmark cirka 95 kilo om året per person, hvoraf cirka 72 kilo indtages, mens resten spildes. Det er et af de højeste indtag af kød i verden. Men set i et historisk perspektiv er det høje danske kødforbrug altså en parentes, og internationalt skiller vi os ud sammen med nogle relativt få andre lande. Størstedelen af verdens befolkning ernærer sig overvejende af planteføde.

https://www.altinget.dk/foedevarer/artikel/vegetarforening-mennesket-blev-ikke-foedt-til-at-vaere-koedspiser